Γραφέας Πεζικού

Ενεργός πολίτης με κουλτούρα Λιμανιού και οχι Σαλονιού!
Πολιτικοποιημένος και ουχί κομματικοποιημένος!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ - ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ BLOGGERS

Kατηγορίες

25Απρ

Μια «φθινοπωρινή ιστορία»γεμάτη γλύκα…..του Αλεξέι Αρμπούζωφ

«Ο έρωτας,τελικά μπορεί να φουντώσει σε κάθε ηλικία»…
-Η πλοκή της «φθινοπωρινής Ιστορίας» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σαφώς κι απευθύνεται σε ώριμο ηλικιακά κοινό,κάτι που αποδείχθηκε με μια απλή ματιά στη γεμάτη πλατεία.Παρόλα αυτά ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η συμπρωταγωνίστρια του Κατερίνα Μαραγκού,της προσέδωσαν τόση γλυκύτητα ώστε την»άπλωσαν» μέχρι το χρονολογικό σημείο που εκείνοι επιθυμούσαν…….
-Ζεστό για τις αισθήσεις το κείμενο του Αλεξέι Αρμπούζωφ και η πλέον ευαίσθητη όλων………. ήταν η μελαγχολία που γεννιέται από την ανθρώπινη μοναξιά,δύο διαφορετικών ατόμων,ώριμων ηλικιακά.
Χειρουργός Εκείνος! και υπεύθυνος σε κάποιο θεραπευτήριο,όπου και φιλοξενήθηκε για σύντομο  χρονικό  διάστημα Εκείνη!,…η ομολογουμένως περίεργη Λ.Β…Στη διάρκεια  της πρώτης συνάντησης τους,εκείνος της σύστησε την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας ,τον οποίο Εκείνη επέμεινε να παραβαίνει συστηματικά…..
-Η Πρώτη συνάντηση του χήρου 65 χρονου άντρα με την διαζευγμένη παράξενη γυναίκα,δεν στάθηκε επιτυχής!
Εκείνος σάρκασε  την διακαή επιθυμία της για ανυπακοή στο  σ ύ σ τ η μ α,και εκείνη εκνευρίστηκε από το ενοχλητικό συνήθειο του να πιπιλάει καραμελίτσες…
Οι δύο αυτοί ανόμοιοι χαρακτήρες,με τις κοινές και τόσο διαφορετικές προσωπικές τους εμπειρίες,τα χαμένα όνειρα τους και το φόβο τους για τη Μοναξιά,ήρθαν σταδιακά πιο κοντά εκ των πραγμάτων.Και σε κάθε νέα σκηνή,ο καθένας τους  επέλεξε ν’ανοίξει λίγο περισσότερο τα πορτόφυλλα της ψυχής του,ώστε ν’αποκαλύψει μια επιπλέον εμπειρία του και να κερδίσει, λίγη επιπλέον , εκτίμηση του απέναντί Του… -Ταυτόχρονα όμως,το Θεατρικό δίδυμο πέτυχε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να το τραβήξει μαζί του,να το ταξιδέψει στο παρελθόν του και να το προετοιμάσει  για ένα ομορφότερο και συντροφικότερο παρόν…
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος,μετατράπηκε επί σκηνής σ’ένα εξαιρετικό μονόχνοτο μισογύνη και απογοητευμένο 65 χρονο γιατρό .Η Κατερίνα Μαραγκού κατάφερε προς το μέσον της Παράστασης  και πέτυχε να ξεναγήσει το κοινό πίσω από την επιφανειακή επιπολαιότητα της πενηντάρας Λύντια ,που ουσιαστικά προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο του μοναδικού της γιου και τα συνεχόμενα διαζύγια της,επιλέγοντας να ζει χαμογελώντας με αφέλεια .Αμφότεροι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως οι παλιότερες γενιές ηθοποιών ήταν σαφώς πιο ολοκληρωμένα ταλέντα,είτε τραγουδώντας ,είτε χορεύοντας!!! …..
Μετά το χαριτωμένο τσάρλεστον  ακολούθησε το υπέροχο βαλς της τελευταίας  σκηνής,το οποίο  πρόσφερε μια γλυκύτατη εικόνα αποχαιρετισμού των πρωταγωνιστών προς το κοινό…. 
Υ/Γ(α):Αφιέρωμα στ Άστέρια της υποκριτικής Τέχνης που λάμπουν διαχρονικά στο Θεατρικό μας στερέωμα!
Υ/Γ(β):Λόγοι ανωτέρας βίας δεν με επέτρεψαν να είμαι παρών στη παράσταση…και ιδιαίτερα λυπάμαι γιαυτό.
Υ/Γ(γ):Ζωντανή προσωπική καταγραφή εντυπώσεων από χαριτωμένη  και λαμπρή θεατρική παράσταση- προχθές στη πόλη μας- που από μακρυά προσπάθησα νοερά να αποστηθίσω…. 
Πηγή
Διασκευή-Ανάρτηση
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
GRAFEAS PEZIKOU
http://thema-xronou.blogspot.com
Kavala/gr.  25 Aprili 2010