Γραφέας Πεζικού

Ενεργός πολίτης με κουλτούρα Λιμανιού και οχι Σαλονιού!
Πολιτικοποιημένος και ουχί κομματικοποιημένος!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ - ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ BLOGGERS

Kατηγορίες

1Μαρ

«Απίστευτα και όμως,,,Αληθινά»…….Συμβαίνουν στην Μοζαμβίκη,αλλ’όχι στην Ελλάδα!!!…

Αναδημοσιεύουμαι από την τοπική εφημερίδα Η»ΕΒΔΟΜΗ»της 1ης Μαρτίου 2010 κάτι που μας εντυπωσίασε και μας προβληματισε συγχρόνως:
-Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών της Μοζαμβίκης Αντόνιου Μουνγκουάμπε Καταδικάστηκε το Σάββατο σε ποινή 20 ετών κάθειρξης για υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων,πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο Αξιωματούχο που έχει καταδικαστεί ποτέ για διαφθορά στη χώρα της Νότιας Αφρικής.
Ο Μουνγκουάμπε,που διέτελεσε υπουργός από το 2005 ως το 2008,κρίθηκε ένοχος στην κατηγορια της συνέργιας  στην κατάχρηση1,25 εκατομ.ευρώ από την εθνική εταιρία διαχείρησης των Αεροδρομίων.
Οι συγκατηγορούμενοί του -ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ,ο πρώην διευθυντής της οικονομικής της υπηρεσίας ,ο πρώην προσωπάρχης του Μουνγκουάμπε και ο πρώην επικεφαλής μιας εταιρίας  τροφοδοσίας  των Αεροδρομίων,καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές φυλάκισης 2 ετών έως και κάθειρξης 22 ετών.
Η Απόφαση του δικαστηρίου επέκρινε με δριμύτητα τους κατηγορούμενους για την υπεξαίρεση κρατικών κεφαλάιων σε μιά χώρα τόσο φτωχή που εξαρτάται από την διεθνή βοήθεια ακόμα και για τον μισό της κρατικό προϋπολογισμό!…
Υ/Γ:Τα συμπεράσματα και τα σχόλια,’Ελληνες αδέρφια μου δικά Σας …
Πηγή-Η ΕΒΔΟΜΗ-Καβάλας
Και για την Αντιγραφή
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
grafeas pezikou
http://thema-xronou.blogspot.com
Kavala/gr.1η Μάρτη 2010