Γραφέας Πεζικού

Ενεργός πολίτης με κουλτούρα Λιμανιού και οχι Σαλονιού!
Πολιτικοποιημένος και ουχί κομματικοποιημένος!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ - ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ BLOGGERS

Kατηγορίες

30Δεκ

Ο Αη Βασίλης

Μέσα στον αέναο κύκλο της ζωής,για ακόμη μια φορά θα υποδεχτούμε τον ευτραφή και χαμογελαστό  Ασπρομάλλη «Αη Βασίλη»τον ευνοούμενο ‘Αγιο μικρών και μεγάλων,τον εύθυμο και απλό σοφό του κόσμου,που κατά τους μικρούς  τροβαδούρους του «κρατάει εικόνα και χαρτί -χαρτί και καλαμάρι,και το χαρτί λέει…. κάτσε να φας,κάτσε να πιεις ,κάτσε να τραγουδήσεις»!
Δηλαδή,ρίξτε το λιγάκι έξω άνθρωποι.φάτε,πιέστε και γλεντήστε.Να άγιος μια φορά!-(Όχι απαγορεύεται αυτό ΔΕΝ επιτρέπεται εκείνο,κρατείστε εγκράτεια στο «άλλο»νηστεία και προσευχή και κατάνυξη θλίψης).- Που να θέλει τη ζωή,στον εύθυμο της τόνο!Γι’αυτό κι’εμείς,κάθε φορά ,τον υποδεχόμαστε με μουσικές,τραγούδια και  με γεμάτο το τραπέζι λιχουδιές,και όχι μόνο.Για κοιτάξτε όμως ειρωνεία?Γλεντάμε και διασκεδάζουμε(σε καιρούς διαχρονικής λιτότητας)για την άφιξη ενός αγίου ,που έχει «εργολαβικά» αναλάβει ,από τη ζωή,τη μακάβρια αποστολή να μας θάβει ζωντανούς κάθε χρόνο! Με την άφιξη της 1ης Ιανουαρίου καταφτάνει στη πόρτα μας, ο εύθυμος γέρος ,και άμα την βρει κλειστή ,κατεβαίνει κεφάτος απ’το τζάκι.’Ε ρχεται και παίρνει το» φέρετρο»της χρονιάς που πέρασε,για να το  θάψει στην αιωνιότητα……Και στη θέση του,αφήνει  ένα» άλλο»,στολισμένο  μ’ελπίδες,σαν αυτό που θα φέρει αύριο με *ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ 2010*στο οποίο εμείς εναποθέτουμε σπασμωδικά στιγμή τη στιγμή,τη Ζωή μας …. Και του χρόνου,τον ίδιο πάντα καιρό,θα ξανάρθει ο «περίεργος» αυτός ασπρομάλλης και ευτραφής γέρος ,για να κάνει την ίδια ακριβώς «δουλειά» !!!
Να λοιπόν ένας ‘άγιος -που λογικά-θάπρεπε να τον υποδεχόμαστε συνήθως ΑΝ όχι με κατήφεια  και θλίψη,Αλλά  με πολεμική τουλάχιστον την  διάθεση!Μας έρχεται- συνεπέστατος όπως πάντα στην ώρα Του- κουδουνάτος,μπιχλιμπιδάτος και δωράτος για να μας χαιρετήσει ζωντανούς .Και εμείς,στωικότατα ,αντίς να «κλαίμε»και να λυπούμαστε…γλεντοκοπάμε του καλού καιρού.ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ μέγα!Μας γελάει άραγε ο πονηρός Ανατολίτης με τα δώρα ,που κουβαλάει
για ΟΛΟΥΣ μας ? ‘Η ,έχουμε νικήσει πνευματικά το «θάνατο»και ΔΕΝ μας ενδιαφέρει? Και….. γλεντάμε επειδή έχουμε την αίσθηση ότι οι πίκρες της Ζωής» συντομεύονται»με την κάθε παρουσία Του?
Και όμως  αλληλοευχόμαστε*ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ*Ταπεινά όμως , το πιό λογικό ΔΕΝ θα ήταν να λέγαμε?:-«αγαπητέ συνάνθρωπε,ένας χρόνος σου έλειψε από τη πολύτιμη ζωή Σου,πάει πέταξε  και πάει…….. και πίσω ΔΕΝ γυρνάει,γιαυτό και ΔΕΝ θα τον ξαναζήσεις ποτέ μα ποτέ!…
Ευτυχώς όμως λέγω ΔΕΝ τα παίρνουμε στα σοβαρά και ΔΕΝ βαρυγκωμάμε  παρακαλώντας του χρόνου να «σπάσει «το ποδαράκι Του και να ξεχάσει να μας επισκεφθεί,για να ξεχάσουμε και εμείς με τη σειρά μας ότι μεγαλώσαμε κατά ένα χρόνο, με ελαφρά τη συνείδησή μας!……….
Πάντως έξω από ΟΛΑ τ’ άλλα,και γιατί ή ίδια η Ζωή ως έχει είναι ολίγον ..σορτούκα και σχετικά επαναλαμβανόμενη,δράττομαι της ευκαιρίας Αδέρφια να ευχηθώ σε ΟΛΟΥΣ από Καρδιάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!
 Πηγή
Διασκευή-Ανάρτηση
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
http://thema-xronou.blogspot.com

Καβάλα 30 Δεκ.2009