Γραφέας Πεζικού

Ενεργός πολίτης με κουλτούρα Λιμανιού και οχι Σαλονιού!
Πολιτικοποιημένος και ουχί κομματικοποιημένος!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ - ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ BLOGGERS

Kατηγορίες

9Σεπ

Η ΚΑΛΠΗ

Τη γνωρίζετε τη κυρία κάλπη?Δεν υπάρχει πιό τσαχπίνα,κατεργάρα,ραδιούργα,πονηρή αλλά και στο άκρον άωτο ξεμυαλίστρα και πλανεύτρα παξιμάδα στο κόσμο απ’αυτή τη κυρία.
Είναι η μάννα της εξουσίας κάθε λαού.Ο”Κυρίαρχος λαός”που τον αποτελούμε όλοι μας ,έχει δικαιώματα μεγάλα,αλλά και πιό μεγάλες αδυναμίες .Μιά απ’αυτές είναι ,να μην έχει ένα” μεγάλο “κεφάλι για να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά του.Και εδώ παίρνει τη θέση της η κάλπη.Ο”Κυρίαρχος Λαός”με το περίφημο λαϊκό φρόνημά του,μη έχοντας ιστό θελήσεως να δεθεί -σαν τον Οδυσσέα-παρασύρεται από το γλυκό τραγούδι της δημοκοπίας ,που η Σειρήνα κάλπη του τραγουδάει,και εκεί αποχαυνωμένος ,γονιμοποιεί τη μέλλουσα για τη ράχη του εξουσία.
Και τι δεν υπόσχεται,στο διάστημα της ερωτικής περιπτύξεως με τον κυρίαρχο λαό ,η κυρία κάλπη.Το σαγηνευτικό της τραγούδι καλύπτει όλους τους τομείς των ενδιαφερόντων .Να μεταβάλει, αυτοστιγμεί ,τον κακομοιριασμένο κόσμο σ’ένα επίγειο παράδεισο,ανώτερο κι’από αυτόν που φαντάστηκε ο Μωάμεθ με όλα τα ουράνια ουρί και τα παχειά πιλάφια,ανώτερον ακόμα και από του Βούδα με την ονειρώδη Νιρβάνα.
Και τι δεν υπόσχεται η κυρία κάλπη.
– Υποφέρεις φτωχέ,δεν τα φέρνεις βόλτα καλά,τα περνάς δύσκολα?Περίεργο!Πως διάολο συμβαίνει αυτό !Αμέσως θα πάρουμε μέτρα,για να ανέβει η στάθμη της Ζωής σου.Βέβαια δεν θα σε κάνουμε Χίλτον,αλλά δεν πρέπει να έχεις και μεγάλη απόσταση….α βεβαίως…πάρε τώρα ως προκαταβολή μιά δραχμή για να πιείς ένα Ούζο….πάρε κι’ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο …και θα ιδείς εσύ!….. μόνο να με ψηφίσεις!
Πηγαίνει και στη άλλη Σκάλα.
– Και σύ επαγγελματία δεν μου φαίνεται να στέκεις καλά.Σαν πολύ να μοιάζεις το Σίσυφο.Φοβερό!θα λάβουμε και για σένα αμέσως μέτρα .Βέβαια δεν θα σε κάνουμε Ροκφέλερ,αλλά θα ιδείς εσύ …θα ιδείς…μόνο ψηφισέ με !
-Και σύ…στους άλλους.
-Και σύ …σ’εκείνους.
-Ακούς εκεί να υποφέρετε εσείς,που είστε Ο”Κυρίαρχος Λαός”.Εσείς?
Και Αν κανείς τη ρωτήσει (τη κάλπη) …γιατί αραδιάζει τόσα ψέμματα,στούς πάντες,μπορεί να βγεί και λάδι,με μιά αποστομωτική απάντηση:_Eγώ ψέμματα?Είμαι η πιό ειλικρινής απ’όλους ,στο κόσμο Δείχνω απροκάλυπτο τον εαυτό μου .Είμαι Κάλπη.Μιά κάλπη ομιλεί σαν κάλπη,υπόσχεται σαν κάλπη και…σείς νάχετε τα μάτια σας δεκατέσσαρα…να μην βάλετε κάλπικους ανθρώπους στη Ράχη Σας!
Πηγή-Χρονογραφήματα-Χαμόγελα
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
Καβάλα 9-9-09

Υ/Γ:Πρωτοδημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 1932