Γραφέας Πεζικού

Ενεργός πολίτης με κουλτούρα Λιμανιού και οχι Σαλονιού!
Πολιτικοποιημένος και ουχί κομματικοποιημένος!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ - ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ BLOGGERS

Kατηγορίες

4Αυγ

‘Ατακτη απόδραση » απ το γκρίζο» καλοκαίρι…..

Επιθυμώντας να αποδράσω από την Γκρίζα δυστυχώς πραγματικότητα των καιρών,καταφεύγω υποχρεωτικά σε θέματα»που τουλάχιστον έστω και θεωρητικά» Φαινομενικά την προσπερνούν!
Γιαυτό λοιπόν θα προσπαθήσω σήμερα να ασχοληθώ με ένα πρόσωπό μου αγαπημένο,ελάχιστα όμως γνωστό στον πολύ Κόσμο,Τον «Π Ι Τ Ι Γ Κ Ρ Ι Λ Ι»
ψευδώνυμο «μάλλον»Ιταλού Τραγικού Συγγραφέα που είναι από τους πλέον αγαπημένους ξένους συγγραφείς,και του οποίου» σώζονται» τρία (3) υπέροχα βιβλία που έγραψε με αυτό το ψευδώνυμο κατά τη δεκαετία του 1950″Ερωτικού»
κυρίως περιεχομένου,με επίκεντρο «το ασθενές φύλο» και όχι μόνο!……
@ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ τον ΕΡΩΤΑ»
Κατά το οποίο Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής-για χάρη της αγαπημένης του μπαλλαρίνας στο Τσίρκο»Εγινε»ΚΛΟΟΥΝ-για να βρίσκεται δίπλα της συνεχώς,και την Ακολούθησε…εγκαταλείποντας και Καταστρέφοντας …την Πανεπιστημιακή του Καριέρα…με τραγικά γιαυτόν αποτελέσματα!!!
-Λυπάμαι που ΔΕΝ έχω σήμερα στη βιβλιοθήκη μου,αυτό το βιβλίο ,Επειδή το δάνεισα και ΔΕΝ μου το επέστρεψαν ποτέ δυστυχώς.Το αναζήτησα σχεδόν παντού(Βιβλιοπωλεία κ.λ.π.σχετικούς χώρους) για να το ξαναγοράσω,αλλά ΔΕΝ κατάφερα τίποτε……
@» Κ Ο Κ Α» Ι» Ν Η «
Κατά το περιεχόμενο του οποίου ο Υποψήφιος Φοιτητής ΔΕΝ έγινε δεκτός για εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο της αρεσκείας του από την Πρυτανεία επειδή ηρνείτο να βγάλει το ΜΟΝΟΚΛ που φορούσε ….και κατέληξε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και Θύμα του παράνομου και διεφθαρμένου χώρου του Υποκόσμου ,την εποχή του Μεσοπολέμου,Ασχολούμενος με τα Ναρκωτικά ,την Πορνεία και τα Συν Αυτώ !Εξ ου και ο Τίτλος του Βιβλίου «Κ ο κ α ‘ί’ ν η»!!!
Και αυτό το βιβλίο εδάνεισα προς ανάγνωση και ποτέ δεν μου επιστράφηκε δυστυχώς,αλλά κατάφερα να το ξαναγοράσω όταν το βρήκα μέσω φίλης μου σε Αποθήκη Εκδοτικού Οίκου στην Αθήνα,και το φυλάω ΣΑΝ τα μάτια μου
γιατί -εκτός των άλλων-νομίζω ότι είναι η Τραγική Αυτοβιογραφία του συγγραφέα!
@ «Η ΖΩΝΗ της ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ»
Το έχω στα χέρια μου,επειδή δεν ήταν δυνατόν να το δανείσω-γιατί είναι δεμένο με άλλα δύο βιβλία-και θα ασχοληθώ σε μελλοντική μου ανάρτηση με αρκετά θέματα που θίγει με σαρκαστικό και πραγματικά αντικειμενικό διαχρονικά τρόπο.Σήμερα θα αρκεσθώ σε ελάχιστα αποσπάσματά του στη τύχη και όχι επιλεκτικά…..
-Είσαι πολύ θερμός εραστής-για να μπορείς να γίνεις καλός σύζυγος-του είχε ψιθυρίσει μιά μικρή του φιλενάδα σε μια στιγμή υπέρτατης λαγνείας.
Κι’ο γιατρός Τσιρμένι,χειρούργος,ΔΕΝ παντρεύτηκε!
-Νομίζεις πως μπορώ ακόμα ν’αρέσω στις γυναίκες?ρώτησε πολύ αργότερα ο γιατρός Τσιρμένι,χειρούργος,ένα φίλο του.Νομίζεις πως ακόμα μπορώ ν’αρέσω στις γυναίκες?
-Τι εισόδημα έχεις?τον ρώτησε ο φίλος του.
-Εξήντα χιλιάδες λιρέττες το χρόνο.
-Ναι.Μπορείς ακόμα ν’αρέσεις
-Να παντρευτώ τη χήρα Χ.Μ.?ρώτησε και πάλι μια μέρα ο γιατρός Τσιρμένι,αφού είχε πια πατήσει τα σαράντα.
-ΟΧΙ,τον συμβούλεψε ο φίλος.
Κι’ο γιατρός Τσιρμένι…την παντρεύτηκε…………………Επ’αυτών έπεται η συνέχεια,σε άλλες μου αναρτήσεις,μελλοντικά και σε απαντήσεις»με τέχνη».
σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα του βιβλίου!
Και κάτι πικάντικο επί του προκειμένου»Περι της ΖΩΝΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ» σε άλλο σημείο του ίδιου Βιβλίου……..
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.Που σ’αυτό θα διηγηθούμε» για μια παραδειγματική ΜΗΤΕΡΑ που πριν δώσει στην κόρη της ένα ΓΑΜΠΡΟ, τον δοκίμασε η ίδια για ΠΕΝΤΕ ολόκληρα Χρόνια»!!!
Πηγή

Καβάλα 4 Αυγ.2009
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
ΚΑΒΑΛΑ/GR